Home | Looking for something? Sign In | New here? Sign Up | Log out

събота, 14 ноември 2009 г.

за чувствата и ближния

събота, 14 ноември 2009 г.

Към ближния-
„Молете се Бог да пощади човека,
защото той се самозабрави в омразата си към ближния. Най-жестоките наказания поразяват не извършителя, а потомците му. Така боли повече.“

За кражбата -
„Който краде за здраве ще плаче“

За чувствата -
„Мужду хората ще се създадат нетрайни съмнителни връзки и те ще се разпадат още в началото. Чувствата силно ще се обезценят и само лъжливата страст, амбицията и егоизма ще са стимули за отношения. Хората ще станат толкова развратни, че ще се любят по улиците. Ех, ако знаеха на каква цена се отдават на на най-долните си чувства, никога не биха прелюбодействали.
Но помнете! Никой няма да остане невъзмезден.“

За прошката -
„Хората страдат, защото не умеят да прощават“

За страданието -
„Страданието пречиства душата“

За парите -
„Някой си мисли, че като има пари може да си купи любов, но това не става.Любов с пари не се купува. Или пък си мисли, че като стане богат всичко ще му е наред. Работи човекът, трупа пари и вещи, а после вземе та умре и остави всичко на друг. Който много събира, никога не го използва. Ще дойде ден, когато хората ще имат всичко, но няма да могат с това да си купят приятелство, любов, съпричастност и милосърдие. Бедността дава да се радваш на деца, приятели, роднини, а от богатство душата се разболява.
Ако даваш на тоя свят и на оня ще имаш.“

0 коментара:

Публикуване на коментар